Tomas Carlsson

Fotboll, det är en sport där man börjar i tidig ålder.
Vilket även gäller Tomas Carlsson, som tidigare var en spelskicklig mittfältare i Sölvesborgs GIF.
– Jag minns inte exakt, men jag var säkert 5-6 år, säger Tomas Carlsson, som var SGIF-are under hela sin fotbollstid.
– När jag var 27-28 år, då tröttnade jag på fotbollsspelandet, och jag satsade desto mera på att utbilda mig i stället.

Men det var inte i avsaknad av talang som Tomas Carlsson satte en tidig punkt för fotbollen. Generna pekade på en bra fotbollskarriär redan från början. Pappan Ronnie Carlsson tillhörde nämligen den generation tillsammans med bland annat Jan-Olof Wallgren och Göran Rehn, som försvarade de svart-vita i “gamla div. II”, som på den tiden var serien snäppet under allsvenskan. Östers IF med bland annat Jan “Tarzan” Fransson och Karl-Axel “Acke” Blomqvist i laget tillhörde ju SGIF:s motståndare..

I riktigt unga år sysslade Tomas Carlsson även med pingis, tennis och ishockey.
– Men något “hot” mot fotbollen som min fösta idrott, det var det aldrig.

Spelskicklig
I fotboll var Tomas Carlsson en bra passningsspelare, och hade bra speluppfattning. Vilka är bra egenskaper för en konstruktiv mittfältare.

Spelarkarriären var riktigt kort…
– När jag var 27-28 år kände jag mig färdig med fotbollen. Jag kände mig motiverad att skaffa mig en bra utbildning, säger denne före detta lirare, som numera hör hemma med “håll-igång-gänget” ledbrytarna ett par mornar i veckan.

Vad gäller det yrkesmässiga så har han skaffat sig en kvalificerad datautbildning, som har lett till ett kvalificerad datajobb.

Break
Efter den aktiva tid, då tog Tomas Carlsson ett jättelångt break från allt vad fotboll heter.
– Jag var inte inte på en fotbollsarena på 6-7 år och tyckte det var skönt att få distans till fotbollen som varit så närvarande under så lång tid.

– Men nu är jag tillbaka som åskådare. Jag har regelbunden koll på framförallt SGIFs A- och U-lag, men även Mjällby AIF och följer även övriga blekingelag via olika medier.

Stolt ungdomstränare
Och ett tag var han tillbaka i tränarrollen.
– Det var när vår son Isak spelade pojklagsfotboll för SGIF som jag tillsammans med Peter Almgren, Tommy Nilsson och Joakim Melander ett tag hade ansvaret för pojkar födda -97. Jag kan med glädje och viss stolthet säga att åtminstone 11 kanske 12 av killarna fortfarande spelar fotboll i SGIFs A-/U-lag, Sölve BK eller i Mjällby AIFs elitverksamhet.

– Numera spelar min son i SGIFs U-lag, där jag dock inte är tränare.

Även TV:n i vardagsrummet ger tillfredsställande vad gäller fotbollen.
– Jag följer det fantastiska fotbollsutbudet som bjuds via TV numera och tittar både på Premier League och Champions League, säger Tomas Carlssons.